Kl. 1800

Kl. 1850

Kl. 1925

Verden sett ovenfra episode 4

Hvalhavnen i New Bedford til den gamle havnen i Provincetown. Krysser «Buzzards Bay» til vakre og berømte «Marthas Vineyard». Til øya Nantucket, over sundet til «Cape Cod» og «Hyannis Port», Kennedys hjem.

Kl. 1950

Top Dive Sites episode 10

Portobelo, med dyp, naturlig havn, 3000 innbyggere; i Panama; landet som deler Atlanterhavet og Stillehavet. Spanske forsvarsverk og Fort Lorenzo er bevaringsverdige. Varmt hav og tusenvis av Karibisk fisk.

Program 30 januar 2015

Kl. 2017

Kl. 2040

Kl. 2130

Kl. 2155

Kl. 2200

Kite Master 2014

Vi følger «The Professional Kite Riders Assosiation Tour»: Fuerteventura, Tarifa, Brasil, Tyskland. Touren er den mest prestisjefylte konkurransen i kiting. Den krever mestring under mange forhold.

Volvo Ocean Race 2014 - 2015, uke16

Tilbake gjennom Hormuz-stredet. Det blir mye kystseiling langs India mot Sri Lanka. Obs for objekter i sjøen! En slange har viklet seg inn i peileutstyr og bremser farten. Vi får ABC om hvordan båten opereres.

Mest lest Aktuell Viten

Mangel på ferskvann

 

President John F Kennedy innviet den første avsaltingsfabrikken i USA; i Freeport,

Texas i 1961. Han sa at havet var verdens største og billigste naturresurs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les mer..........

Humor på sjøen

Alex er humorist, som morer seg på sjøen! Men har greie på sjøvettregler også. Se Alex og andre humorister i dagens Premiere

Inside sailing episode 7

«Hellenic Match Racing Tour», Andros, Hellas. Til GC32 Austria Cup på innsjøen «Traunsee». Og «Regata Dia De La Marina, Vallebrava», Mexico. Fra ungdomsfestival i Singapore. Og kite fra Cagliari, Sardinia.

Galapagos realm of Giant Sharks

 Ved «Darwin Island»: Enorme, gravide hunn-hvalhaier passerer. Hva brakte dem hit? Og hvor skal de? Området syder av liv i sjøen.  Haien er en sann global reisende; Fra Costa Rica til Peru. Med satellittsporing! 

Across The Paific 2

Fiji består av 332 øyer og ca. 500 «islets» (=små). 2000 km nord øst for NZ. Rike mineralforekomster og meget rikt fiske. Flere militærkupp. Vi møter statsminister Rabuka. Og arbeidere på sukkerplantasjer.

Gone Fishin episode 2

«Bay of islands» på NZ tar pusten av deg med sin skjønnhet. Mannskapet er på jakt etter «snapper». De fanger agn i «Doves Bay». En guttunge dykker etter hummer; og får sin første. «Craig» haler inn en storfisk.

TOPP FISKE, episode 3

Tropeøyene «Langkawi» og «Sarawak»

Uten lokalkunnskaper kan det være vanskelig å finne gode fiskeplasser. Vi er overrasket over den store dybden i Sør-Kina havet, så tett på land. For øvrig bare en kort dagsreise over til Borneos regnskoger.

Marint liv Sør-Afrika

I forrige aktuell viten 18.01.2015: rikt, marint liv arabiske halvøy: men truet. Også rundt den lange kysten av Sør-Afrika!

 

Fra «Table Mountains»:

Vid utsikt over det vakre

havet, som rommer rikdom.

Fjellet, det høyeste

her (ca. 1.100 m.o.h.), er en del av fjellene som

omgir Cape Town, og som gjør byen til sentrum

i et amfiteater. LES MER........

Tilbake gjennom Hormuz-stredet. Det blir mye kystseiling langs India mot Sri Lanka. Obs for objekter i sjøen! En slange har viklet seg inn i peileutstyr og bremser farten. Vi får ABC om hvordan båten opereres.

UKENS ANBEFALING

Kl. 1825

Kl. 2230

Bade Mote episode 3

Menn fra Buchkler er iført krigerske masker, litt overnaturlig. Men straks over til Miami badeuke med det mest sexy og avslørende badetøy fra Cia. Fra Times Square undertøyskolleksjon fra Calvin Klein og Diesel.

Kl. 2330

Scenic Journeys episode 1, 2, og 3

Wales og Sør- England. «River Severn» er den lengste elven i UK; 354 km. («River Thames» 346 km.). Vi ser også andre vannveier i området. Avslappende naturskjønnhet, og en reise de færreste får oppleve.