Kl. 1850

Humor på sjøen

Alex er humorist, som morer seg på sjøen! Men har greie på sjøvettregler også. Se Alex og andre humorister i dagens Premiere

Kl. 1925

Verden sett ovenfra episode 5

«Spion Kop» til «Cederberg», Sør-Afrika. Krysser de blodigste slagmarkene; som «Blood River». Til  «Kruger Nasjonalpark». Til Pretoria og Johannesburg, så Kimberley med diamantgruvene. Ned langs vestkysten.

Kl. 1950

Top Dive Sites episode 13

Malapascua, øy blant 7000 øyer på Filippinene. Utrolig skjønnhet over og under vann. Lange strender med palmer, i havet slanger og millioner arter anemoner. Og«Fox Shark», 5m. derav meget lang hale.

Program 2 mars 2015

Kl. 2017

Kl. 2040

Kl. 2130

Kl. 2155

Kl. 2200

Kite Master 2014 episode 5

Fra kite arenaer på både kyst og innsjø i Europa. Og fra freestyle i Afrika, en idrettsgren som inspirerer til kjempehopp i luften i tillegg til ritt på bølgene. Mengder av trening ligger bak deltakerne.

Volvo Ocean Race 2014 - 2015, uke21

Tøffe forhold i urolig sjø 10 til 12 meter forbi Filippinene. Sjøsyke. Varmt, fuktig. Vanskelige reparasjoner må gjøres om bord. Fart opp til 20 knop. Ledelsen skifter. Over halvparten av etappen gjenstår.

Mest lest Aktuell Viten

Mangel på ferskvann

 

President John F Kennedy innviet den første avsaltingsfabrikken i USA; i Freeport,

Texas i 1961. Han sa at havet var verdens største og billigste naturresurs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les mer..........

Inside sailing episode 3

20th Singapore Straits regatta. Så ekstrem seiling der alt kan hende. Til Doha med Qatar Optimist Cup. På Filippinene lengste kite race i historien; 50 til 100 km. per dag. Også fra Mexico med storbåter.

Gone Fishin episode 12

På vinterstid på NZ er vi ute etter storfisken. Det er korte dager og stormfulle værforhold, men fisket kan være «hot»! Det er fullt av overraskelser. Vi ser også fra noen høydepunkter tidligere i serien.

UKENS ANBEFALING

Kl. 1825

Mississippi, elven

Elven starter i «Lake Itasca»

i den «norske» staten

Minnesota, med grense mot

Canada; 17 prosent av norsk

herkomst. Hovedstaden i Minnesota er St. Paul som er vokst

sammen med Minneapolis på den andre siden av elven.

LES MER......

Kl. 1800

TOPP FISKE, episode 2

Fremdeles på Mackerel Islands. Her kan man på Airlie Island fiske rundt hele øya; også fra land. Dykkerparadis, som ellers i øygruppen. Mange fiskearter, delfiner, hai og skilpadder

 

Pearl Diver

 Før oljeindustrien var perledykking den største industrien i Bahrain. Kombinasjon av saltvann og friskt vann ga perfekt liv til østers; de fineste perlesmykker. 30000 arbeidere på 2000 båter på det meste. Hva skjedde? 

Across The Paific 2

Fiji består av 332 øyer og ca. 500 «islets» (=små). 2000 km nord øst for NZ. Rike mineralforekomster og meget rikt fiske. Flere militærkupp. Vi møter statsminister Rabuka. Og arbeidere på sukkerplantasjer.

Volvo Ocean Race UKE 21

Tøffe forhold i urolig sjø 10 til 12 meter forbi Filippinene. Sjøsyke. Varmt, fuktig. Vanskelige reparasjoner må gjøres om bord. Fart opp til 20 knop. Ledelsen skifter. Over halvparten av etappen gjenstår. Se live kl 18:00

Kl. 2230

Bade Mote episode 1

Heatherette åpner ballet med inspirasjon fra amerikansk notalgi med en anelse vulgær tvist. Gottex bademote for kvinner er nydelig. Nautica tilbyr menn utsøkt strandmote.

Kl. 2330

Scenic Journeys episode 1, 2, og 3

Wales og Sør- England. «River Severn» er den lengste elven i UK; 354 km. («River Thames» 346 km.). Vi ser også andre vannveier i området. Avslappende naturskjønnhet, og en reise de færreste får oppleve.