Kl. 1850

Humor på sjøen

Alex er humorist, som morer seg på sjøen! Men har greie på sjøvettregler også. Se Alex og andre humorister i dagens Premiere

Kl. 1925

Verden sett ovenfra episode 7

Menorca, en av øyene i den spanske øygruppen «Balearene», 200 km. ut i Middelhavet fra Barcelona. Mindre enn Mallorca. Vi flyr langs kysten forbi klipper, strender, borger, fiskelandsbyer og klart, blått hav.

Kl. 1950

Top Dive Sites episode 5

Sabah; en delstat i Malaysia, nord på Borneo. I «Celebessjøen» lever hundrevis av arter; også skilpadder og Barracuda. En mengde øyer og korallrev. Nasjonalparker og tropisk regnskog. Fjell opp mot 400m.

Program 22 februar 2015

Kl. 2017

Kl. 2040

Kl. 2130

Kl. 2155

Kl. 2200

Kite Master 2014

Disipliner, profiler og action. Og fra avslutningskonkurransen «Kite surf pro world tour» 2013 fra Maui, Hawaii.

Kl. 2230

Kl. 2330

Volvo Ocean Race 2014 - 2015, uke19

Ankomst Sanya, Kina etter en uke med dårlig vind og vanskelig navigering i smale streder. En ny etappevinner; den tredje av 3. Bare tre minutter mellom nr. 3 og 5! Mye reparasjoner før avmarsj Auckland.

Mest lest Aktuell Viten

Mangel på ferskvann

 

President John F Kennedy innviet den første avsaltingsfabrikken i USA; i Freeport,

Texas i 1961. Han sa at havet var verdens største og billigste naturresurs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les mer..........

Inside sailing episode 8

Fra Singapore klassene 420, Windsurfing og Laser. Første av tre offshore konkurranser i Middelhavet er i Andros, Hellas. Så klassen TP52 for årlige Audi championship i Porto Cervo, Italia. Så «Bosporus» Cup, Istanbul.

Scenic Journeys episode 1, 2, og 3

Wales og Sør- England. «River Severn» er den lengste elven i UK; 354 km. («River Thames» 346 km.). Vi ser også andre vannveier i området. Avslappende naturskjønnhet, og en reise de færreste får oppleve.

Bade Mote episode 6

Brasilianske Poko Pano med fargesprakende og stripete bikinier. Flørtende og sofistikert fra Syla. Tibi med avslappende kaftan og tettsittende badedrakt. Thom Browne, alltid med eksperimentelle klær for menn.

Pearl Diver

 Før oljeindustrien var perledykking den største industrien i Bahrain. Kombinasjon av saltvann og friskt vann ga perfekt liv til østers; de fineste perlesmykker. 30000 arbeidere på 2000 båter på det meste. Hva skjedde? 

Across The Paific 7

«New Caledonia», 3000km. Vest for Fiji, 1400 km. Øst for Brisbane, Australia. Fransk. En hovedøy og mange flere mindre. Biologisk unikt med arter som bare finnes her. Vi møter landets fremste rodeo rytter.

Gone Fishin episode 3

Ved «Lake Okatina», NZ. Det siste i flueteknikk. Regnbueørreten kan bli opptil 5 KG. Vi filleterer ørreten, og ser på en enkel metode for å røke den. Naturen er vakker.

UKENS ANBEFALING

Kl. 1825

Fra VIDEO BIBLIOTEKET

Volvo Ocean Race UKE 19

Ankomst Sanya, Kina etter en uke med dårlig vind og vanskelig navigering i smale streder. En ny etappevinner; den tredje av 3. Bare tre minutter mellom nr. 3 og 5! Mye reparasjoner før avmarsj Auckland.

Kl. 1800

Hawaii

Se vårt program «True Hawaii» fra programbiblioteket, eller følg når vi setter det opp i vår «Live sending».

Et paradis for ferie, fest, bading,

surfing, dykking og liv i havet; den

50.ende stat I USAfra år 1959,

skjønt 3700 kilometer fra

Sør-California, en fire timers flytur.

Langt der ute i Stillehavet er det uberørt natur og

krystallklart vann; rikt fiske, hval, delfin,

skilpadde, mylder av arter.

LES MER......

TOPP FISKE, episode 2

Fremdeles på Mackerel Islands. Her kan man på Airlie Island fiske rundt hele øya; også fra land. Dykkerparadis, som ellers i øygruppen. Mange fiskearter, delfiner, hai og skilpadder