Kl. 1850

Humor på sjøen

Alex er humorist, som morer seg på sjøen! Men har greie på sjøvettregler også. Se Alex og andre humorister i dagens Premiere

Kl. 1925

Verden sett ovenfra episode 1

Cape Town til Drakensberg-fjellene. Fra «Table Mountain» mot syd; rundt «Cape of Good Hope». Kjente vinmarker. Hvaler ved «Hermanus». En vakker hagerute til Port Elisabeth. Dramatisk kyst mot Durban

Kl. 1950

Top Dive Sites episode 9

«Andamansjøen» i det indiske hav, vest Thailand, som har mange øyer og «islets»; «Phuket» er den mest fortryllende. Et av de mest spennende områder i verden for liv i havet. Masse ungfisk.

Program 27 februar 2015

Kl. 2017

Kl. 2040

Kl. 2130

Kl. 2155

Kl. 2200

Kite Master 2014 episode 1

Introduksjon til kiting, viser profiler og disipliner. Inspirasjon til å prøve! Proff- og amatørkonkurranser, VM og verdensranking. 2 millioner kitere i verden. Olympisk i Tokyo 2020?

Kl. 2230

Kl. 2330

Volvo Ocean Race 2014 - 2015, uke20

Forberedelser i Sanya. Etappe 4: To båter stikker nord mot Taiwan for å gå øst av Filippinene. De andre går tett på vestsiden. Senere vil alle gå langs østkysten av Australia mot målet Auckland, NZ.

Mest lest Aktuell Viten

Mangel på ferskvann

 

President John F Kennedy innviet den første avsaltingsfabrikken i USA; i Freeport,

Texas i 1961. Han sa at havet var verdens største og billigste naturresurs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les mer..........

Inside sailing episode 4

Filippinene siste for å avgjøre Kite Tour Asia. Også fra sør-amerikanske mesterskap i Colombia. Og fra Doha, Qatar: Gulf Regatta. Så til Miami med M32 Cup og noen de beste skandinavene. Så Malaysia stor-regatta.

Scenic Journeys episode 1, 2, og 3

Wales og Sør- England. «River Severn» er den lengste elven i UK; 354 km. («River Thames» 346 km.). Vi ser også andre vannveier i området. Avslappende naturskjønnhet, og en reise de færreste får oppleve.

Bade Mote episode 10

Brasilianske Cia Maritima med marokkansk inspirert bikini i vakre farger. Så setter burlesque dans i et martiniglass stemningen på catwalken for A.Z.Araujo. Så søt, sterkkrydret, kubansk inspirert mote fra Nicolita.

Pearl Diver

 Pingvinene har enda større utfordringer enn sjøløver og polarstormer: klimaendringer; Is som bryter opp, store isberg og sjøis som forsvinner. Skjebnen til pingvinene kan avsløre vår egen fremtid. 

Across The Paific 11

«Vanuatu» er et land1750 km. øst for Australia, syd for Salomonøyene, vest for Fiji. Kan 1400 innbyggere på en rekke mindre øyer fungere som et land? Vi svømmer blant livsfarlige sjøslanger. 

Gone Fishin episode 8

Fremdeles i Australia fanger vi barramundi, og ser krokodiller overalt. Vi får en liten historieleksjon. Den inkluderer opplevelsen av spektakulær aboriginal kunst.

UKENS ANBEFALING

Kl. 1825

TOPP FISKE, episode 6

Buccaneer Archipelago. Øygruppe I Kimberley-regionen nær byen Derby, 800 øyer på 50 kv.km. Tidevannet kan stige 12 meter; mest i Australia. Her er vi ute på litt av et eventyr! Uberørt natur. Skjærene er 2 miiliarder år gamle.

Mississippi, elven

Elven starter i «Lake Itasca»

i den «norske» staten

Minnesota, med grense mot

Canada; 17 prosent av norsk

herkomst. Hovedstaden i Minnesota er St. Paul som er vokst

sammen med Minneapolis på den andre siden av elven.

LES MER......

Forberedelser i Sanya. Etappe 4: To båter stikker nord mot Taiwan for å gå øst av Filippinene. De andre går tett på vestsiden. Senere vil alle gå langs østkysten av Australia mot målet Auckland, NZ.

Fra VIDEO BIBLIOTEKET

Volvo Ocean Race UKE 20

Kl. 1800