Program 20 mars 2015

Kl. 1800

Volvo Ocean Race 2014 - 2015, uke23

Gjennom Stillehavet øst for Australia, kjent for lite vind, men sykloner hender! Vi går fri, men skysystemet gir variable forhold. Innspurten til Auckland gir forandringer i rekkefølgen. Neste etappe er Brasil!

Kl. 1825

TOPP FISKE, episode 8

Montebello Islands

Øygruppe på 174 øyer over 22 kv.km. 200 km. fra kysten av Exmouth. Vannet er krystallklart; med fantastisk utsyn til korallrevene og livet der. Her driver vi bunnfiske og ser etter blekksprut i det grunne vannet.

Kl. 1850

Humor på sjøen

Alex er humorist, som morer seg på sjøen! Men har greie på sjøvettregler også. Se Alex og andre humorister i dagens Premiere

Kl. 1925

Verden sett ovenfra episode 7

Menorca, en av øyene i den spanske øygruppen «Balearene», 200 km. ut i Middelhavet fra Barcelona. Mindre enn Mallorca. Vi flyr langs kysten forbi klipper, strender, borger, fiskelandsbyer og klart, blått hav.

Kl. 1950

Top Dive Sites episode 11

Malta; i en trang passasje mellom Afrika og Europa, ble tungt bombet i 2. verdenskrig. Svært mange skipsvrak man kan dykke til, men også vidunderlige dykk blant grotter, vegger og fisk.

Kl. 2017

Inside sailing episode 5

Fra ungdomsmesterskap i Singapore og Puerto Vallarta, Mexico. Og fra Muscat, Oman, med 11 Extreme 40 katamaraner. Og fra Trofeo Princesa Sofia på Palma, Mallorca med stor deltakelse som alltid.

Kl. 2040

Pingvin byen

 Pingvinene har enda større utfordringer enn sjøløver og polarstormer: klimaendringer; Is som bryter opp, store isberg og sjøis som forsvinner. Skjebnen til pingvinene kan avsløre vår egen fremtid. 

Kl. 2130

Across The Paific 12

«Norfolk Island» er en øy tilhørende Australia; halvveis mot NZ. Her finnes masse eviggrønn furu, som også avbildes på flagget. Vi utforsker øyas blodige historie med straffedømte. Og blir med i en motorsykkelgjeng.

Kl. 2155

Kite Master 2014 episode 3

Konkurranse fra pittoreske Cagliari, hovedstad Sardinia. Så til Filippinene, avslutning «Tour Asia» 2013/2014 med 4 dagers distansekonkurranse.

Kl. 2200

Gone Fishin episode 22

«Oreti Beach», syd NZ. Det dype syd tilbyr en unik motorsykkelbegivenhet, som er bygget rundt Bert Munro. Vi ser på hans maskiner, og fisker flyndre fra stranden. Så nyter vi noen lokale delikatesser.

Kl. 2230

Bade Mote episode 11

Showet starter med badedraktfavoritter fra Beach Bunny. Så følger Richie Rich, og så badetøy fra Maryisa Swim; Søt og feminin design, som bringer tankene til Fiji, Stillehavet, der drømmer oppfylles.

Kl. 2330

Scenic Journeys episode 1, 2, og 3

Wales og Sør- England. «River Severn» er den lengste elven i UK; 354 km. («River Thames» 346 km.). Vi ser også andre vannveier i området. Avslappende naturskjønnhet, og en reise de færreste får oppleve.

Mest lest Aktuell Viten

Mangel på ferskvann

 

President John F Kennedy innviet den første avsaltingsfabrikken i USA; i Freeport,

Texas i 1961. Han sa at havet var verdens største og billigste naturresurs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les mer..........

UKENS ANBEFALING

Gjennom Stillehavet øst for Australia, kjent for lite vind, men sykloner hender! Vi går fri, men skysystemet gir variable forhold. Innspurten til Auckland gir forandringer i rekkefølgen. Neste etappe er Brasil!

Se live kl 18:00

Vanuatu, et paradis i Stillehavet, nå mye ødelagt av tyfon.

I vår kategori «Reiser»,

 «Across the Pacific»

episode 11, kan vi se

bilder fra vakre

Vanuatu; før ødeleggelsene, og forhåpentlig se landet slik det blir igjen.

 

LES MER......