Program 26 mars 2015

Kl. 1800

Volvo Ocean Race 2014 - 2015, uke24

Fra forberedelsene i Auckland for Brasil. Veldig tøffe forhold venter. Det kan forventes sterke medvinder og fart i 40 knop. Nesten ingen båt kommer uskadd fra dette! Så alt må være på topp før start.

Kl. 1825

TOPP FISKE, episode 6

Øygruppe I Kimberley-regionen nær byen Derby, 800 øyer på 50 kv.km. Tidevannet kan stige 12 meter; mest i Australia. Her er vi ute på litt av et eventyr! Uberørt natur. Skjærene er 2 miiliarder år gamle.

Kl. 1850

Humor på sjøen

Alex er humorist, som morer seg på sjøen! Men har greie på sjøvettregler også. Se Alex og andre humorister i dagens Premiere

Kl. 1925

Verden sett ovenfra episode 3

Rødby havn på Lolland, Danmarks perleøy, til Kronborg Slott. Passerer øya Falster med sine strender og broer, Møn med sine hvite klipper, øya Zealand, Roskilde, København, nordover forbi kongelige palasser.

Kl. 1950

Top Dive Sites episode 10

Portobelo, med dyp, naturlig havn, 3000 innbyggere; i Panama; landet som deler Atlanterhavet og Stillehavet. Spanske forsvarsverk og Fort Lorenzo er bevaringsverdige. Varmt hav og tusenvis av Karibisk fisk.

Kl. 2017

Inside sailing episode 3

20th Singapore Straits regatta. Så ekstrem seiling der alt kan hende. Til Doha med Qatar Optimist Cup. På Filippinene lengste kite race i historien; 50 til 100 km. per dag. Også fra Mexico med storbåter.

Kl. 2040

Polar Explorer

 Roald Amundsen var først (også) i Nordvestpassasjen, Canada. I oktober 2010 var vi på isbryteren «The Amundsen» i området med de fremste vitenskapsmenn. Vi sammenligner med endringene i Antarktis 

Kl. 2130

Across The Paific 8

Fransk Polynesia, verdens lykkeligste folk! 121 øyer over flere tidssoner. Stillehavet utgjør 1/3 av jordens overflate, og FP er sentralt i området. Vulkansk. Vi opplever frykt når lavaen strømmer ut foran oss.

Kl. 2155

Kite Master 2014 episode 6

Vi følger «The Professional Kite Riders Assosiation Tour»: Fuerteventura, Tarifa, Brasil, Tyskland. Touren er den mest prestisjefylte konkurransen i kiting. Den krever mestring under mange forhold.

Kl. 2200

River to reef episode 5

Lucinda er en liten kystby. Rikt fiske. Vi lærer at fiske her kan bety haitrøbbel; også for båten! Vi møter også noen andre, mer vennligsinnede og interessante skapninger. Vi koker «snapper» på båten.

Mest lest Aktuell Viten

Mangel på ferskvann

 

President John F Kennedy innviet den første avsaltingsfabrikken i USA; i Freeport,

Texas i 1961. Han sa at havet var verdens største og billigste naturresurs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les mer..........

UKENS ANBEFALING

I Aktuell viten 16.11.2014 omtalte vi en maritim kirkegård 

nord for Chittagong i

Bangladesh. Også i

Alang i India 

gravlegges skip. Det resulterer i alvorlige skader for arbeidere ned til 14 år gamle.

 

LES MER......

Pingvinene har enda større utfordringer enn sjøløver og polarstormer: klimaendringer; Is som bryter opp, store isberg og sjøis som forsvinner. Skjebnen til pingvinene kan avsløre vår egen fremtid.

Kl. 2230

Bade Mote episode 12

Silke og bånd skrur på sex appeal for Aqua di Lara. Carine Gilson gir oss Hollywood glamour med forførende undertøy. Poko Pano er over på den litt ville siden med inspirasjon fra Amazonas regnskogen.

Kl. 2330

Scenic Journeys episode 1, 2, og 3

Wales og Sør- England. «River Severn» er den lengste elven i UK; 354 km. («River Thames» 346 km.). Vi ser også andre vannveier i området. Avslappende naturskjønnhet, og en reise de færreste får oppleve.