Program 5 april 2015

Kl. 1800

Volvo Ocean Race 2014 - 2015, uke25

Syklonen PAM hindrer etappestart i 48 timer. Fra start går noen først østover mot åpnere hav og sterkere vind. Snart vil alle være i verdens mest isolerte område; Sørishavet, på vei rundt Kapp Horn til Brasil.

Kl. 1825

TOPP FISKE, episode 1

Fra «Onslow» n/v i landet tar vi båt 22 km. til en øygruppa på 10, som strekker seg ca. 30 km. Her er korallrev av høyeste kvalitet; ingen selvfølge. I nesten ukjent og uberørt farvann er det stor variasjon av fiskearter.

 

Kl. 1845

Humor på sjøen

Alex er humorist, som morer seg på sjøen! Men har greie på sjøvettregler også. Se Alex og andre humorister i dagens Premiere

Kl. 1900

Verden sett ovenfra episode 4

Hvalhavnen i New Bedford til den gamle havnen i Provincetown. Krysser «Buzzards Bay» til vakre og berømte «Marthas Vineyard». Til øya Nantucket, over sundet til «Cape Cod» og «Hyannis Port», Kennedys hjem.

Kl. 1930

Top Dive Sites episode 2

«Riviera Maya», på Mexicos Karibiske kyst. Spesiell opplevelse å dykke i undervannsbasseng. Vannet er særlig klart med ekstrem sikt. Spesielt lange strender. Og velsmakende og krydret mat!

Kl. 2000

Inside sailing episode 1

«Star class», «Lake Brunnen», Sveits. Litt sydover til St Moritz med «Kite Foil Gold Cup». Så Sør Italia med «Kite Tour Europa», fristil og banerace. Til «Yacht Racing» i både Hellas og Palma, Mallorca.

Kl. 2025

True Hawaii

 Mer enn bading, sand, surfing og «mais tais». Rå skjønnhet, ny innsikt. Bortenfor turismen. Historie. Unik, eksotisk kultur og tradisjon. Flyvning over fjerne fossefall, vulkaner og regnskog. Liv på plantasjene. 

Kl. 2120

Across The Paific 4

Hawai, kremområdet for surfing og kiting.  Rik polynesisk kultur. Vi besøker ranchen der mange Hollywood-filmer er gjort, blant annet «Jurassic Park». Og får opplæring i surfing av en legende på området.

Kl. 2145

Kite Master 2014

Vi følger «The Professional Kite Riders Assosiation Tour»: Fuerteventura, Tarifa, Brasil, Tyskland. Touren er den mest prestisjefylte konkurransen i kiting. Den krever mestring under mange forhold.

Kl. 2210

River to reef episode 2

Fremdeles i «Cooktown»; mye å se. «Theo» jakter krabber i krokodillefarvann. «Robby» takler noen giftige slanger. I tillegg til krabber fisker «Theo» «barramundi». «Robby» diskuterer med den lokale «slangesjarmør».

Kl. 2236

Bade Mote episode 3

Menn fra Buchkler er iført krigerske masker, litt overnaturlig. Men straks over til Miami badeuke med det mest sexy og avslørende badetøy fra Cia. Fra Times Square undertøyskolleksjon fra Calvin Klein og Diesel.

Kl. 2325

Scenic Journeys episode 1, 2, og 3

Wales og Sør- England. «River Severn» er den lengste elven i UK; 354 km. («River Thames» 346 km.). Vi ser også andre vannveier i området. Avslappende naturskjønnhet, og en reise de færreste får oppleve.

Mest lest Aktuell Viten

Mangel på ferskvann

 

President John F Kennedy innviet den første avsaltingsfabrikken i USA; i Freeport,

Texas i 1961. Han sa at havet var verdens største og billigste naturresurs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les mer..........

UKENS ANBEFALING

Pingvinene har enda større utfordringer enn sjøløver og polarstormer: klimaendringer; Is som bryter opp, store isberg og sjøis som forsvinner. Skjebnen til pingvinene kan avsløre vår egen fremtid.

London og Themsen var

hjertet i den maritime

verdenshandel. Fullastede

skip med varer lå ankret

opp mot London Bridge, som de ikke kunne passere. Der var de sårbare for pirater som fra robåter bordet skipene og stjal penger og gods. «Marine Police» ble etablert med hell i 1768.

 

Se om Themsen i siste del av episode 1 i vår serie «Scenic journeys.