Kl. 1850

Kl. 1925

Verden sett ovenfra episode 8

Fra «Lindau», en by på øya på «Lake Constance», til Berchtesgaden i alpene. Passerer «Baden-Baden» helseby. Forbi «Ulm» og en rekke fantastiske slott. Vi ser lenge på «Lake Chiemsee» før alpene.

Kl. 1950

Top Dive Sites episode 1

Egypt, Sødre Rødehavet, «verdens akvarium». «Millioner» av farger og arter i havet. Høy fordampning og lite regn, samt fravær av vanntilstrømning fra elver gir verdens største klarhet i vannet.

Program 4 februar 2015

Kl. 2017

Kl. 2040

Kl. 2130

Kl. 2155

Kl. 2200

Kite Master 2014

Fra kite arenaer på både kyst og innsjø i Europa. Og fra freestyle i Afrika, en idrettsgren som inspirerer til kjempehopp i luften i tillegg til ritt på bølgene. Mengder av trening ligger bak deltakerne.

Volvo Ocean Race 2014 - 2015, uke17

Ved Sri Lanka øker vinden. Så svak. Man alle forhold må mestres. Alle båter har kamera og reporter; vi sjekker! Travelt trafikkområde når båtene nærmer seg Sanya, Kina. Viktigste mål for kinesiske Dog Feng!

Mest lest Aktuell Viten

Mangel på ferskvann

 

President John F Kennedy innviet den første avsaltingsfabrikken i USA; i Freeport,

Texas i 1961. Han sa at havet var verdens største og billigste naturresurs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les mer..........

Humor på sjøen

Alex er humorist, som morer seg på sjøen! Men har greie på sjøvettregler også. Se Alex og andre humorister i dagens Premiere

Inside sailing episode 2

Berømte GAES Palamos, Spania; nødvendig i den olympiske kalender. Til Rios de Janeiro 2.uke i januar med «Copa Brazil». Til «Singapore open» wind surfing. Til Perth, Australia. Og Phuket «Kite tour Asia».

Polar Explorer

 Roald Amundsen var først (også) i Nordvestpassasjen, Canada. I oktober 2010 var vi på isbryteren «The Amundsen» i området med de fremste vitenskapsmenn. Vi sammenligner med endringene i Antarktis 

Across The Paific 13

«Tokelau» er en del av NZ; halvveis mellom NZ og Hawai. Består av tre korallatoller; til sammen 12 kvadratkm. Beste vei å komme hit er en 27 timers sjøreise fra Samoa. Kun fornybar energi; stort solprosjekt.

Gone Fishin episode 13

Vi er i Exmouth, vest i Australia. «The navy pier dive» sies å være av de 10 beste dykkeopplevelser i verden. Senere dykker vi sammen med hvalhai! Samværet med slike gir oss følelsen av at vi er brødre i naturen.

UKENS ANBEFALING

Kl. 1825

Lake Ontario

Se «Lake Ontario» i vår serie «Verden sett ovenfra», episode 6: Starter nordøst i «State of New York». Oppover «St Lawrence river» til Lake Ontario. Så «Niagara Falls».

Ned Myers var blant meget

få som overlevde da den

armerte, amerikanske

skonnerten «Scourge» gikk

ned i en fryktelig storm på Lake Ontario i 1812. LES MER......

Ved Sri Lanka øker vinden. Så svak. Man alle forhold må mestres. Alle båter har kamera og reporter; vi sjekker! Travelt trafikkområde når båtene nærmer seg Sanya, Kina. Viktigste mål for kinesiske Dog Feng!

Kl. 1800

TOPP FISKE, episode 7

Fremdeles i Buccaneer 

Øyene er steget opp av havet for lenge siden som følge av stigende havstand. Intens hete og krokodiller ferdes i fiskefarvannet. Vi fisker «Black jewfish», som kan bli 1,5m. lange og 45 kg.tunge.

Kl. 2230

Bade Mote episode 13

Atsuko Kudo avslører årgangs-inspirert intimtøy med korsett, bånd og latex. Trina Turk revolusjonerer sin «upbeat» badekolleksjon. Caffe Swimwear presenterer glamour bikini fra 70-tallet.

Kl. 2330

Scenic Journeys episode 1, 2, og 3

Wales og Sør- England. «River Severn» er den lengste elven i UK; 354 km. («River Thames» 346 km.). Vi ser også andre vannveier i området. Avslappende naturskjønnhet, og en reise de færreste får oppleve.