Viktige maritime hjørnesteiner

Hawaii

 

Et paradis for ferie, fest, bading, surfing, dykking og liv i havet; den 50.ende stat I USAfra år 1959,

Les mer om Hawaii  HER...

 

Se også vårt program fra

Hawaii i kategorien  «Reiser»

Pingvinen, ekstrem hurtighet

 

Pingvinen er en ganske nær slektning; og den mest velkledde, alltid i kjole og hvitt.

Les mer om pingvinen HER...

 

Se også vårt program 

«Return to Penguin City»

i kategori Wildlife.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kl. 2330

Kl. 2245

Kl. 2219

Kl. 2155

Kl. 2130

Kl. 2035

Kl. 2010

Kl. 1945

Kl. 1920

Kl. 1845

Kl. 1825

Program 19 april 2015

Kl. 1800

Scenic Journeys episode 1, 2, og 3

Wales og Sør- England. «River Severn» er den lengste elven i UK; 354 km. («River Thames» 346 km.). Vi ser også andre vannveier i området. Avslappende naturskjønnhet, og en reise de færreste får oppleve.

River to reef episode 5

Lucinda er en liten kystby. Rikt fiske. Vi lærer at fiske her kan bety haitrøbbel; også for båten! Vi møter også noen andre, mer vennligsinnede og interessante skapninger. Vi koker «snapper» på båten.

Kite Master 2014

Vi følger «The Professional Kite Riders Assosiation Tour»: Fuerteventura, Tarifa, Brasil, Tyskland. Touren er den mest prestisjefylte konkurransen i kiting. Den krever mestring under mange forhold.

Across The Paific 5

«Cook Islands», nord øst for Tonga; øst for Fiji. Assosiert med NZ. 15 små øyer. Vi besøker øya «Atiu», et bortgjemte smykke. Rikt fugleliv. Vi går inn i fantastiske huler. En fugleart bruker sonar for å navigere. 

Pearl Diver

 Før oljeindustrien var perledykking den største industrien i Bahrain. Kombinasjon av saltvann og friskt vann ga perfekt liv til østers; de fineste perlesmykker. 30000 arbeidere på 2000 båter på det meste. Hva skjedde? 

Inside sailing episode 1

«Star class», «Lake Brunnen», Sveits. Litt sydover til St Moritz med «Kite Foil Gold Cup». Så Sør Italia med «Kite Tour Europa», fristil og banerace. Til «Yacht Racing» i både Hellas og Palma, Mallorca.

Top Dive Sites episode 3

«Hierro», en av Kanariøyene; nærmere Afrika enn Europa. Fullt av spesielle arter. På den spesielle, vulkanske grunnen føler dykkeren seg på månen. Sikten i havet er utrolig. UNESCO-beskyttelse for bevaring.

Verden sett ovenfra episode 5

«Spion Kop» til «Cederberg», Sør-Afrika. Krysser de blodigste slagmarkene; som «Blood River». Til  «Kruger Nasjonalpark». Til Pretoria og Johannesburg, så Kimberley med diamantgruvene. Ned langs vestkysten.

Humor på sjøen

Alex er humorist, som morer seg på sjøen! Men har greie på sjøvettregler også. Se Alex og andre humorister i dagens Premiere

TOPP FISKE, episode 3

Tropeøyene «Langkawi» og «Sarawak»

Uten lokalkunnskaper kan det være vanskelig å finne gode fiskeplasser. Vi er overrasket over den store dybden i Sør-Kina havet, så tett på land. For øvrig bare en kort dagsreise over til Borneos regnskoger.

Bade Mote episode 6

Brasilianske Poko Pano med fargesprakende og stripete bikinier. Flørtende og sofistikert fra Syla. Tibi med avslappende kaftan og tettsittende badedrakt. Thom Browne, alltid med eksperimentelle klær for menn.

Reisemål Singapore, økonomisk

mirakel og turistluksus

 

Klassisk arkitektur mellom skyskraperne i et av verdens minste land; på sydspissen av Malayahalvøya.

Verdens jevneste klima med middeltemperatur 27 grader. Norges viktigste handelspartner i Asia.

200 norske bedrifter er etablert, halvparten innen maritim og petroleum.

 

Volvo Ocean Race 2014 - 2015, uke27

Sjelden noen tør seile her. Flere båter opplever at naturkreftene plutselig setter båten ut av kontroll og med skade. Fare for isfjell. Nær «Point Nemo»; punktet på jorden med lengst avstand til land i alle retninger.